Ridläger: Dagridläger 2024 Vallby

På våra dagridläger på Vallby rekommenderar vi att du är 8 år och uppåt för att få ut så mycket som möjligt av dina lägerdagar. Du kan rida självständigt i skritt och trav.

Dagridläger innehåller både uteritter och pass på ridbanan, och vi anpassar nivån efter deltagarna.

På våra dagridläger på Vallby tar vi emot 8 deltagare, och du väljer förmiddag eller eftermiddag – eller kanske bokar båda.

Våra dagridläger sträcker sig över 4 dagar (4 ridpass totalt när du går halvdag, 8 ridpass om du bokar både förmiddag och eftermiddag).

Dagridläger förmiddag är 9.00-13.00 och avslutas med lunch 12.00-13.00 tillsammans med eftermiddagslägret. Dagridläger eftermiddag är 12.00-16.00 och startar med lunch 12.00-13.00 tillsammans med förmiddagslägret.

Datum för Dagridläger Vallby 2024:

Vallby 24-27 juni 2024 – Lotta

förmiddagsläger 9.00-13.00

eftermiddagsläger 12.00-16.00

I hjärtat av Roslagen arrangerar Ridklubben Norrtälje Ryttare ridläger för killar, tjejer, barn, ungdomar och vuxna.

Vår ridskola på Vigelsjö-Norrtälje är belägen vid sjön Lommaren i utkanten av den idylliska sommarstaden Norrtäljes stadskärna.

Vår ridskola på Vallby-Rimbo är belägen i utkanten av Rimbo, i kanten av naturområdet Näset.

Välkommen till oss!

Anmälan

Kontrollera först att ditt valda läger har platser kvar!

Fyll i formuläret med uppgifter om dig som ska vara med på lägret, och godkänn villkoren.

Betala lägret genom att lägga valt läger i kundkorgen och gå vidare till betalning.

Din ridlägeranmälan är klar när formuläret är inskickat och lägret är betalat. Välkommen på ridläger! 

Om ett läger är slutsålt finns det inte med i butiken nedan.

Villkor ridläger 2024 – villkoren finns längre ned på denna sida.

Bokning gäller valt läger. Vid förhinder går det bra att insätta ersättare med motsvarande kunskaper. Maila i sådana fall till kansliet med ersättarens information (namn, personnummer, kunskapsnivå, ev allergier etc.). Se även villkoren nedan för mer detaljer.

Dagridläger Vallby
På våra dagridläger rekommenderar vi att du är 8 år och uppåt för att få ut så mycket som möjligt av dina lägerdagar. Du kan rida självständigt i skritt och trav.

Dagridläger innehåller både uteritter och pass på ridbanan, och vi anpassar nivån efter deltagarna.

På våra dagridläger på Vallby tar vi emot
8 deltagare.

Våra dagridläger sträcker sig över 4 dagar.

Så här kan en dag på dagridläger Vallby se ut:
Förmiddagsläger:
09.00 Samling i stallet. Därefter hämtar vi in hästarna från hagen, och fortsätter med hästskötsel och förberedelser inför förmiddagens ridpass.

9.45 Grupp 1: Hästkunskapslektion, praktisk teori. Grupp 2: Ridpass

10.45 Grupp 1: Ridpass. Grupp 2: Hästkunskapslektion, praktisk teori.

11.45 Hästskötsel

Förmiddag och eftermiddag: 12.00 Lunch

13.00 slut för idag för förmiddagslägret.

Eftermiddagsläger:
13.00 Förbereda häst inför ridpass

13.15 Grupp 1: Hästkunskapslektion, praktisk teori. Grupp 2: Ridpass

14.15 Grupp 1: Ridpass. Grupp 2: Hästkunskapslektion, praktisk teori.

15.15 Hästskötsel, och sedan släpper ut hästarna i hagen. Därefter mockar vi och ser till att det är rent och snyggt i boxar och stall inför nästa dag.

16.00 slut för idag

Din anmälan är klar när du betalat, och skickat in uppgiftsformuläret. Endast inskickat formulär innebär inte att lägret är bokat. Längre ner på sidan kommer du till bokningslistan.

Om lägret inte finns i bokningslistan betyder det att lägret är fullt.

Skicka in min information

Din anmälan är klar när du betalat, och skickat in uppgiftsformuläret. 

Om lägret inte finns med i bokningslistan nedan innebär det att lägret är fullbokat.

Aktiviteter
Välj månad
Sök på ett datum
Exempel: 221008
Sök på en tid
Exempel:12.00-13.00
Filters Sort results
Reset Apply
Aktivitet/Tider
Platser kvar
240726-240728 Familjeridläger Vigelsjö
3950 kr
2
250616-250619 Övernattningsläger 1 Vigelsjö-Norrtälje (4 dagar)
6550 kr
13

Våra hästar och ponnier
Vi har B-, C- och D-ponnyer och stora hästar, sammanlagt ca 35 ridskolehästar, som arbetar hos oss på Ridklubben Norrtälje Ryttare. Våra hästar gör ett fantastiskt jobb. Vi har trygga och lämpliga hästar som är utbildade för sina arbetsuppgifter. Du kan läsa mer om våra hästar här.

Vill du ta med dig din egen ponny/häst
går det bra efter överenskommelse med oss. Hästen ska vara fullt frisk och vaccinerad mot influensa. Den ska fungera i grupp med andra och orka gå två lektioner/dag, samt ha en lämplig utbildningsnivå för det läger du ska vara med på. Du får tillgång till utebox/box och rasthage. Du behöver ta med foder till din häst själv. Priset är detsamma som om du rider på en av våra hästar. Självklart gäller samma regler vid ridning och hantering för dig som har egen häst som för deltagare på ridskolehäst.

Ridningen
Ridningen sker både på ridbana/ridhus och i naturen. När vi träffat alla lägerdeltagare delar vi ut hästar, och har sedan provridning för att se om hästfördelningen fungerar eller om vi behöver göra något byte. Du behåller därefter din häst hela lägret förutsatt att allt fungerar.
 
Utrustning och checklista
Hjälm används vid all ridning, ryttare under 18 år ska även ha skyddsväst. I hoppning är skyddsväst obligatorisk oavsett ålder. Övrig utrustning består av långärmad tröja, handskar och ridsko/stövel med klack. Deltagare upp till 13 år ska bära hjälm vid all hästhantering.
  • En liten checklista på utrustning
  • Ridkläder och ridvantar
  • Ridhjälm (finns att låna)
  • Säkerhetsväst (finns att låna)
  • Långärmade tunna tröjor för ridning
  • Regnkläder
  • Varm tröja
  • Badkläder och badhandduk
  • Solskydd och myggmedel
  • Sovkläder, lakan, påslakan och örngott, handduk (om du ska på övernattningsläger)

Boende på övernattningsläger
På våra övernattningsläger bor du tillsammans med ridläger-kompisarna och husmor i ridskolans klubbstuga (Vigelsjö) eller klubbhus (Vallby). Sängarna är utrustade med madrass, täcke och kudde. Lakan och påslakan tar du med dig. Det är också i klubbstugan/klubbhuset vi äter våra måltider, och här finns också omklädningsrum utrustade med duschar och toaletter. Här finns även förvaringsskåp, där du har dina ridkläder när vi inte är i stallet.

Att bo borta är inte alltid så lätt, med olika vanor, hemlängtan, att hålla sams med sina kamrater mm. För att alla ska trivas har vi några enkla regler kring boendet:

Alla ska vara på sina rum 22.00 och ljudnivån därefter ska vara låg, så att de som vill sova har en möjlighet till det

Klockan 23.00 ska det var helt tyst

Flera deltagare bor i samma rum, och alla hjälps åt att plocka undan och städa sina rum varje dag

Ridkläderna förvaras i tilldelade skåp

Husmor finns på plats från middagen och hela natten, och under hela lägervistelsen finns alltid någon vuxen ledare på plats.

Mat
Alla har vi olika vanor och smak vad gäller mat, men ingen har hittills under åren varit hungrig på våra läger.

Allergier och annan specialkost meddelas vid anmälan.

Frukosten serveras i matsalen med fil, flingor, choklad, te, juice, smörgåsar mm.

Till lunch och middag serveras vanlig husmanskost.

Under för- och eftermiddagen finns frukt och dricka framme till eleverna.

Om du fortfarande skulle känna dig hungrig på kvällen erbjuder vi även kvällsfika på övernattningslägren.  

I KaffeSpiltan kan du på övernattningslägren handla glass, dricka, godis mm. Husmor för bok över inköpen, och du swishar in veckans inköp innan avresa. Vi har en maxgräns på 250 kronor, men du som förälder bestämmer vid ankomst om den gränsen ska vara högre eller lägre. Vi vill inte ha pengar eller andra värdesaker på rummen.

Mobiltelefon och värdesaker
Under de tider som vi har ridlektion och är i stallet är huvudregeln att inte ha med någon mobiltelefon. Dessa lämnas in till fritidsledaren (husmor under frukosten på övernattningslägren) – både för att undvika att man tappar bort sin mobil, men även för fokus på ”här och nu”. Vi kan inte ta ansvar för värdesaker, t ex kamera, mobiltelefon mm förutom i de fall det lämnats in till personalen för förvaring.
 
Telefon finns självklart på ridskolan för att ringa hem för den som önskar det. Telefonnummer till ridlägertelefonen meddelas i informationsbrevet innan läger.

Ridklubben Norrtälje Ryttare – villkor ridläger 2024

Försäkring
Som medlem i en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet omfattas man automatiskt av en olycksfallsförsäkring genom Folksam. Ridklubben Norrtälje Ryttare är naturligtvis anslutna till Svenska Ridsportförbundet, och som lägerdeltagare omfattas du av försäkringen. Vill du läsa mer om säkerhet och olycksfallsförsäkringen kan du göra det här på vår hemsida.

Betalning
Samtidigt med anmälan betalas gällande lägeravgift i enlighet med respektive ridlägers prospekt. Anmälan är giltig då full betalning skett. Bokning gäller valt läger. Ingen ångerrätt föreligger.

Avbeställning företagen av elev/målsman
Vid avbeställning före 15 mars återbetalas inbetald avgift till 80%, det vill säga ett avdrag om 20% görs för administrativa kostnader. Återbetalning sker inom 14 dagar.

Vid avbeställning efter 15 mars och fram till lägerstart återbetalas inbetald avgift till 50% om läkarintyg som styrker förhinder att deltaga i läger under anmäld tid skickas in till oss. Återbetalning sker inom 14 dagar.

Vid avbeställning efter 15 mars och fram till lägerstart då inget läkarintyg finns återbetalas ingen del av avgiften. Observera att avbeställning skall vara skriftlig.

Avbruten lägervistelse
Avbryter elev påbörjat ridläger pga sjukdom återbetalas 20% av gällande dagskostnad per icke utnyttjad lägerdag vid uppvisande av läkarintyg (exempel: 5 dagars ridläger till priset 5 000 kronor avbryts efter dag 4 = återbetalning 200 kronor. Samma läger avbryts efter dag 1 = återbetalning 800 kronor). I övrigt sker ingen återbetalning vid avbruten lägervistelse.

Arrangörens inställande av läger
Skulle oförutsedda händelser inträffa, som medför att arrangören icke kan fullfölja sina åtaganden – inställd verksamhet eller dylikt – återbetalas inbetald avgift i sin helhet, eller den del som eventuellt återstår vid avbruten lägerperiod. Återbetalning sker inom 30 dagar.

Tvister
Om meningsskiljaktigheter uppstår mellan lägerarrangör och elev/målsman vad gäller lägervistelsen och parterna ej kan enas skall parterna:
1. försöka lösa tvisten omgående under det pågående lägret
2. vända sig till Allmänna Reklamationsnämnden – ARN.

Integritetspolicy och hantering av personuppgifter
Du kan ta del av vår Integritetspolicy och läsa om hur vi hanterar personuppgifter på hemsidan under Klubben/Integritetspolicy